söndag 10 februari 2008

Gammal. Trött. Bitter.


Sitter och kollar igenom world press photo ordentligt.
Bilden hör ovan är världens bästa bild 2007.
I världen sägs det och den känns inte ens i magen.
Tycker jag. Nej, jag är skeptisk.
Vad tycker ni, håller det sig på en världsnivå?
Såhär såg det ut förra året. Gå gärna in och kolla alla tidigare prisvinnare här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Delvis är det väl en fråga om vilken verklighet man lever i. Skulle bilden kännas mer i magen om mannen var svensk och inte amerikan?

Annars är jag benägen att hålla med. Många av vinnarbilderna är just krigsbilder men tittar man tillbaka finns det många bilder som känns betydligt mer än årets vinnare. Den vietnamesiska flickan plåtad av Ut Cong Huynh 1972 eller mannen i Rwanda 1994 (Nachtwey) är bara två exempel.

Anonym sa...

Sådär spontant håller jag med dig Lars. Jag blir inte berörd av bilden, tycker den är otydlig och svårläst. Kanske behöver den mer tid.
Förra årets vinnarbild diggar jag starkt dock.

Anonym sa...

Jag håller med Pierre, det beror nog på vi i sverige inte connectar särskilt starkt till krig generellt sett. Vi är ju världsmästare på motsatsen, fred.

Jag tror att om vi såg dessa bilder på svenska soldater så skulle vi reagera starkare. Eller om vi hade haft mer erfarenhet/nyhistoria av krig och försluster. Det skulle bli en stark kontrast till bilderna och texterna på "Happy Mil" och "Fredsstyrkan" som är lika happy den.

Mvh
Fredrik

Anonym sa...

är väl skeptiskt men nu är jag inte särskillt intresserad av fotojournalistik, dock är ju bilden på din blogg mörkare än vad den är på kamera bild: http://www.kamerabild.se/ArticlePages/200802/11/20080211140042_ADF983/20080211140042_ADF983.dbp.asp

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden