söndag 31 oktober 2010

Brottning



Här är Kalle Melanders bilder från Mexiko och det är sista rapporten från det landet. Kvinnlig brottning.
Du ser hans bildspel här också.
Kommer du ihåg att vi hade en fredagsbön där Johan skulle kritisera Kalles jobb och då valde dom tillsammans ut det här jobbet från damernas brottning.
Johan fick alla Kalles alla raw-filer och så valde han ut 12 bilder och Kalle hade innan valt 12 andra bilder.
En bild hade dom valt samma av. En mycket givande bön alltså med bra snack. Johan hade läst på sin läxa och Kalle blev glad för kritiken och orden. Jag tyckte det där var kanon och vi fortsätter på det sättet, inte varje fredag kanske men när vi har något extra så att säga. En grej som var rolig och spännande var att Johan snackade om att vara den där "flugan på väggen" som många fotografer kanske vill vara. Hans analys av Kalle var att han inte var det utan är en del av historien och är närvarande på ett annat sätt. Johan är lika dan kan jag lägga till och så ska det vara, den där flugan kanske ska bort från "normen" inom det dokumentära fotografiet, jag vet inte.
Det är lärorikt att få ha och vara med så bra kollegor som jag har, alla borde vara avundsjuka och det vet jag ju att alla är.
Alla?
Ja, alla.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där om flugan på väggen var en intressant reflektion, jag eftersträvar det också men det du skrev fick mig att haja till. Fast hur menar du att Kalle och Johan är en del av historien och mer närvarande? Kan du ge något exempel?

Vänliga hälsningar

Lotta

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden