tisdag 11 mars 2014

RALF och Thron


CELINA AND ME av Thron Ullberg.

Välkomna på bokrelease på Galleri RALF. Vi visar en serie ur Thron Ullbergs projekt och tillika nya bok ”CELINA AND ME”. Boken kommer att säljas under kvällen för 390:- Boken finns i 1000 exemplar. Alla böcker är numrerade och signerade. Som vanligt har vi bilder till salu på väggarna, samt den unika RALF-editionen till förmånligt vernissagepris.
Bokrelease och vernissage den 20:e mars klockan 18.00 till sent. Utställningen hänger till den 30:e mars. Galleri RALF, Hornsgatan 66.

Följande text är ett utdrag ur boken ”Celina and Me”, skriven av Throns syster Sara Ullberg och formgiven av Guillermo Allende:

Det finns en annan sida av mig också som jag måste få utlopp för. Jag tror den är jätteviktig. Där kan jag tänja på gränserna, göra saker som ingen annan vill ställa upp på, som ingen annan skulle våga.
Det är där självporträtten kommer in. Det som började mest som en slump, en sommarkväll på Sahlströmsgården i Värmland 1995 har med tiden kommit att bli Throns fristad – ett projekt där vare sig kommersiella aktörer eller ängsliga smakdomare har tillträde. Mycket snart kom också hans förstfödda barn, dottern Celina att spela en viktig roll i projektet. Vid fyra tillfällen dyker hon upp i serien av självporträtt, redan det första sätter tonen för framtiden. Svävande fritt i luften skrattar det knappt halvårsgamla barnet mot kameran, totalt orädd, totalt fokuserad.
Tiden är också medskapare i bilderna av Thron och Celina. Vi kan följa Celinas väg, från det skrattande barnet till den bestämda tonåringen som numera säger till sin pappa, samarbetspartnern, ”jag går inte härifrån förrän det blir riktigt bra” och Throns eget åldrande. Kanske måste han tänja på gränserna medan han ännu kan, medan det är fysiskt möjligt att göra ett livsfarligt luftsprång, utsätta kroppen för köldchocker eller spika upp sig på en vägg. En sak är säker; projektet är inte avslutat bara för att självporträtten publiceras.
Utdrag ur boken Celina And Me. Text av Sara Ullberg.

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden