onsdag 1 december 2010

December, nu igen.



December är tävlingstider för alla fotografer. Förra året kammade vi på Sydsvenskan hem 6 priser fördelat på 4 fotografer i ÅB.
Det var rekord för oss och vi var mycket stolta såklart.
Nu är det dags igen och liksom förra året arrangerar vi ÅB kvällar nu i december.
Ikväll var den första och kanske var vi lite för få men vi som var på plats kämpade på och det finns mycket att ta fram till tävlingen.
Vad ska vara reportage? Vad ska vara singelbild? Mycket sånt och det kan kanske tyckas märkligt att vi lägger så mycket tid på tävlingen. Är det sunt?
Jag har släppt det, jag tycker det är roligt med tävlingar. Det kanske inte är tävlingen i sig utan mer att verkligen få grotta ner sig i bildjournalistiken som vi kanske inte alltid hinner till vardags. Vända och vrida.
Det är roligt och nästa vecka kör vi vår sista ÅB kväll för detta året men känslan är att vi redan efter ikväll kommer vara nominerade. Gött det.

Innan det var det full fart på dagen. På förmiddagen kom Aftonposten på besök och vi snackade mycket om layout, bildjournalistik och bytte erfarenheter. Det var tre hyggliga gentlemen det.
Märkligt men jag börjar tänka på norska nu.

Efter lunch kom två studenter från Södertörns högskola som skriver en avhandling i bilder och användandet av bilder 2000 och 2010. Dom ställde frågor och det var också ett spännande möte på många sätt. Jag är också nyfiken på hur den där uppsatsen blir, det blir för mig spännande läsning.

Nu är jag hemma igen efter en såndär härlig 14 timmars dag på jobbet. Nu är det kudden och sen se till att sitta på desken igen om 9-10 timmar sådär.
Lätt!

1 kommentar:

Petter arvidson sa...

Lycka till på Årets bild, och hoppas ni vinner många priser =)

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden