onsdag 30 april 2014

Per-Anders Jörgensen

Foto: Per-Anders Jörgensen

Det är mycket möjligt att boken jag fick i min hand idag av fotograf Per-Anders Jörgensen precis är den spark i inspirationsbuken som behövdes.
Just precis idag!

Jag tycker inte det händer särskilt mycket just nu som sådär på riktigt ger den där kicken.
Hoppet om att det finns bra grejer.
Det går trögt så när boken landar i min famn infaller det där lugnet.
Ni vet känslan av att lägga sig, eller sätta sig och låta sida efter sida bara slänga in inspirationen.

Jag blev glad när jag såg att den polska fotografen Tomasz Gudzowaty släppt en ny bok.
Jag gillar verkligen hans bilder så jag bestämde mig direkt för att köpa den men bara efter några sidor ångrade jag mig.
Nej, det imponerade inte.

Åter till Per-Anders.
Han har alltså åkt runt världen och fotograferat mat i många år nu och senast på uppdrag av Phaidon (inte illa det heller) och släpper nu alltså boken "Eating with the Chefs". 
Du köper ditt ex här direkt.

Du kan också läsa mer om det hela här och här.

Om du följer den här bloggen har du med all säkerhet koll på att Per-Anders också är chefredaktör för mattidningen Fool som jag tipsat om många gånger.
Annars kollar du in den och köper dina inspirerande ex där också.
Okej?

Nu har alltså boken kommit och som med allt annat Per-Anders gör är det perfektion uti minsta detalj och det är det som är så inspirerande.
Jag kan inte begripa hur han kan få stillastående mat, eller halvtrötta kockar att fullkomligt sprudla av  liv.
Sida upp och sida ner.
Ofta med det där lite oväntade motivet, gärna med en gnutta humor och med massor med detaljer.
Detaljer, detaljer och en kopiering som inte saknar motstycke.
Mycket svartvitt och det gillar vi ju, eller hur?

Så jag måste verkligen säga att boken kom i rättan tid.
Känns fint att få bläddra igenom igen ikväll när jag är färdig här vid datorn.

Du läste "lucialuckan" sist där Per-Anders Jörgensen kikade fram va?
Annars gör du det här.

Till sist.

Köp boken. Köp hans tidningar.
Oavsett om du gillar mat eller kockar.
Gillar du bilder kommer du bli mer än nöjd.

Sa jag att Sunday Times Magazine körde 8 sidor om boken i söndags?


Foto: Per-Anders Jörgensen

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden