söndag 14 december 2008

Aids i Indien


Magnum ligger några steg före när det gäller multimedia.
Kolla en grej om Aids i Indien här.
Här är ännu mer elände från Indien.
Bara för att det är så mycket Indien nu så skickar jag med bilder därifrån jag också.
Martin flyttar snart dit igen, det är inte annat än att man blir lite avundsjuk.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är Magnums "grej" verkligen bra? Nu menar jag alltså presentationsformen. Jag får lite scrapbooking-vibbar. Tappar man inte den inneboende kraft som finns i stillbilder när man mixar för mycket. Risken med multimediaproduktioner av detta slaget är att resultatet riskerar att blir en dokumentärfilm. Fast lite sämre. Varför inte bara filma allting i stället? Tror stillbildsfotot är den stora förloraren i dessa typer av legeringar.
Vore intressant att höra vad andra fotografer tycker om detta i dessa bildspelstider! Är bildspel verkligen en utveckling av stillbilden, eller en avveckling?

Mvh/Christian Andersson

Lars D sa...

Avveckling?
Nej, det tror ju inte jag, däremot så tipsar jag inte bara om det som jag råkar tycka är bra utan som någon annan kanske gillar.
Just den här magnumgrejen tycker inte jag är den bästa dom gjort men det visar på ett sätt att jobba med bilder/multimedia.
/ LarsD

Anonym sa...

Jag kan nog hålla med Christian lite grann, men det beror på hur man hanterar alla effekter. I just Magnums bildspel blir det otydligt och stökigt. Jag får känslan av att man gjort saker för att det är tekniskt möjligt. Däremot tror jag absolut att bildspel utveckar stillbilden. Och egentligen är ju bildspel inget nytt, bara så mycket enklare i en dator än med diaprojektorer.

Claes Thureson

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden