lördag 15 december 2007

Lördag

Jag hade tyst till mig själv sagt:
-Kanske du ska ha en datafri helg.
-Ja, varför inte, hörde jag mig själv säga.
Det funkade rätt bra fram tills nu. Jag var bara tvungen att kolla lite...
Innan jag sätter igång med städning och plock var jag tvungen att få lite inspiration, lite glädje så jag surfade runt lite.

Shit! Jag hittade en film från world press photo sidan där David Burnett föreläser.
Den är bara 90 minuter. Jag får kolla mer sen.
Killen är ju en legend på sitt sätt. Jag har träffat honom några gånger. På OS i Salt Lake City var han OS egen fotograf och plåtade med världens alla kameror. Jag såg han en gång i skidspåret med 3 st Holga-kameror runt halsen.
Sen såg jag fin-fina 6x6 bilder bakom det offentliga, bland annat minns jag en bild på Sarah som sen vann konståkningen när hon står och värmer upp med några snurrar bakom ett draperi. Underbart! Sen fick han pris i world press photo för några backhoppningsbilder. I OS i Aten såg jag honom med en stor gammal bälgkamera (storformat) med en svart handduk över huvudet. Det var svårt att få in dom där grejerna i pressbussen som kör runt journalister och fotografer på dom olika evenemangen. Det fick han också pris för i world press photo. I Sverige vet jag att många trodde han gjort det i photoshop!?
Jag visste bättre eftersom jag sett hur han kånkade runt på allt det där.
Se filmen här.
Kolla hans hemsida här.
Jag säger inget mer nu för jag vet att jag gärna sitter framför brasan senare och kollar den där filmen och till det krävs dator.
God Helg till er!

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden