måndag 7 juli 2008

Typ en månad kvar nu...


Om en månad drar det gång där borta i Peking.
8/8-2008 klockan 20:08
Det ska bli roligt, jag kommer vara på plats, även om det känns långt borta just nu.
Var ju där i maj och kollade så jag har lite koll på det hela men behöver du lite tips på din egen resa inför OS så skriver USA Todays fotograf lite tips inför resan här.
Man behöver inte äta skorpioner såklart. Själv gick jag över gatan och njöt en god kyckling med nötter och ris rätt varje morgon.
Det är frukosten som skiljer sig mest.
Kollar in på VG,s bildspels sida och där hittar men en hel del som är värt att se.
Espen har gjort mer än vad han skyltar om på sin egen hemsida.
Kolla här.
Ser att bildbyrån VII har tagit in två nya fotografer (Jocelyn Bain Hogg och Stefano De Luigi) och en av dom har varit på samma polomatch som mig i London.
Se bilderna här.
Mina bilder ligger på min hemsida men man kan också hitta dom här direkt om man inte vill klicka sig fram.
Går man in på OS egen hemsida så ser man att det exakt är 32 dagar kvar. 586 till Vancouver och 1482 till London. 2042 till Sochi så det kommer inte som en överraskning sen direkt.
Nu återgår jag till semestern ett tag.

3 kommentarer:

schmunk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
schmunk sa...

Hur många fotografer skickar ni? Vilka svenska tidningar skickar fotografer till OS? Är det inte så att många dagstidningar istället köper bilder av Bildbyrån och Scanpix?

Anonym sa...

Hej Schmunk
Sydsvenskan skickar en fotograf (det är jag).
Det fungerar så att IOK (interantionella OS-köret) delar ut hur många fotografer som får komma från varje land. Låt oss säga att Sverige kanske får 12-15 platser. Dom delar sedan SOK ut till dom olika tidningarna. Jag tror att vi, GP,DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, Bildbyrån och Scanpix skickar fotografer.
Även VK i Umeå vet jag skickar en som inriktar sig på fotbollen.
Jo, det stämmer så som du säger. Många tidningar har redan betalat ett abonnemang av låt oss säga Scanpic och får alltså alla bilder "gratis".
Det har vi på Sydsvenskan också och jag tror att vi också har Bildbyrån på avtal. Det innebär att slarvar jag eller att någon av byråerna har bättre bilder än mig så får jag inte in några....suck...
Men det gör ju också att jag kan försöka chansa och hitta lite roliga vinklar eller våga röra mig lite mer. Bilder får vi ju ändå så att säga.
Jag kan också välja att gå till någon helt annan idrott där ingen av dom svenska fotograferna är om vi skulle vilja göra något speciellt.
Må gott,


LarsD

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden