fredag 17 juli 2009

Matskribent

Vi hyr in Lisa Förare Winbladh varje vecka som skriver om mat i tidningen.
Såhär skriver hon på sin blogg:

Inte bara plåta “kock som håller tallrik” som så många av de trötta pressfotograferna.

Sen hyllar hon Linus och Johan. Det är ju kul men trötta, vem menar hon då?
Här är inlägget.

6 kommentarer:

jaroslaw sa...

Ja det kan man undra :-)
Generaliseringar är alltid fel!

Anonym sa...

Jag har jobbat med många matskribenter i Stockholm som är tröttare än deras tråkiga recept.
/Ulf

Anonym sa...

Hon gör tråkiga rätter tycker jag. Gillade Eja bättre.
/A-C

Lisa sa...

Alla fotografer jag jobbat med hittills på Sydis har varit jättebra. Oavsett ålder. Överhuvudtaget är bilderna på Sydis väldigt bra.

Men senaste året har jag varit intervjuad för rätt många tidningar i Stockholm och där har det varit si och så med kvaliteten och engagemanget (också här oavsett ålder, "trötta" är nyckelordet). Så där så man blir ledsen när man ser det i tidningen efteråt. Ledsen om jag var otydlig, vilket jag också förklarar anledningen till i bloggtexten.

Jag blir nästan lite smickrad över att någon tycker att mina recept är tråkiga, för jag oroar mig snarare för att de är för konstiga och med för knepiga ingredienser. :-) Förhoppningsvis får ni se Bävmans finfina matbilder nästa söndag.



Trevlig helg!

Anonym sa...

Har ingen (professionell!!) erfarenhet av pressfotografers eventuella trötthet, men tycker Lisas matrecept är dunderbra. Spännande, inspirerande och ett rejält lyft för Sydsvenskan.

/Malin

Lars D sa...

Hej Lisa
Det känns skönt att höra det. Trötthet är inte roligt, jag kan bara hålla med dig. Om jag är helt med i planeringen så ska det nog vara Bävmans matbilder inom kort. Nu hörde ju jag att Linus var på Bävman om sina bilder men det hör nog till. Allt sker med kärlek.


/ LarsD

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden