lördag 23 oktober 2010

Kalle i Sierra Leone



På lördagar vet du som hänger med här att vi har en bild på ett uppslag i A-delen.
Det går till på lite olika sätt. Den här veckan plockade Kalle fram en bild från Sierra Leone. Då tar vi den. Jag ger bilden till kung Gillberg som oftast redigerar. Samma den här veckan, han börjar men hinner inte så han lämnar över till Frida Roijer som inte heller hinner visar det sig så hon skickar sidan vidare till Fredrik Eriksson som alltså gjort den den här veckan.
Ofta ger vi bilden till reportern Ulf Törnberg som har ett litet trollspö i sina fingrar som han tar fram när han sitter vid tangenterna. Han har alltså inte varit med, han har inte känt några dofter eller snackat med någon, han bara lapar ur sig ändå.
Den här veckan väljer jag att ta med hela hans text och den ser ut sähär:

Staden Kailahun i östra Sierra Leone på Afrikas västkust är en typisk knutpunkt. Fem stora vägar strålar samman i staden. Därför är bensinstationen i Kailahun en viktig institution.
Kanske inte just den här macken, ärligt talat. Det finns flera. Men detta är en mack, ansluten till köpcentret i bakgrunden. Bossen Abdulla Sam i mitten styr. Han har nya skor. Steve Stviin och Amu Massir pausar inför eller efter moppetankningen.
En viktig stamkund på macken är affären bredvid. Den behöver ständigt tanka. Det bensindrivna lilla elverket där är igång för jämnan i dessa elsvajiga trakter. Det lönar sig definitivt. För den driver drickakylen.

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden