onsdag 30 oktober 2013

Sök masterprogrammet


PRESS RELEASE                                                                   Sundsvall 2013-10-28

Anmälningsperioden är nu öppen för sökande till det Internationella Master of Arts-programmet i Bildjournalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Ansökan till kursstart höstterminen 2014 kan skickas in mellan den 17 oktober 2013 och den 15 januari 2014.

Den tvååriga masterutbildningen, den första i sitt slag i Skandinavien, startade hösten 2012 vid universitetets Avdelning för Medie- och kommunikationsvetenskap som också driver Sveriges första och enda kandidatutbildning i ämnet bildjournalistik.

Vår internationella Master of Arts utbildning är unik inom Europa i sin omfattning och sitt djup. Dess syfte är att höja bildjournalistikens status och öka bildjournalisters konkurrenskraft på arbetsmarknaden genom att främja och utveckla ett visuellt berättande och ett bildjournalistiskt språk anpassade för dagens och framtidens föränderliga medielandskap, samt genom att skapa ett forum för forskning och debatt om bildjournalistikens aktuella och framtida roll. Ett balanserat utbildningsprogram med relevanta praktiska och teoretiska studier under de tre första terminerna förbereder studenten för självständigt arbete med en Master thesis under den fjärde och sista terminen.

Utbildningen vänder sig till sökande intresserade av att vidareutveckla kunskaper för arbete som bildjournalist, bildredaktör, ledande position inom yrket eller mediebranschen, eller pedagogiskt arbete. Förkunskapskrav innefattar en akademisk grundutbildning i bildjournalistik, fotografi, journalistik eller annat relevant ämne samt minst två års relevant yrkesverksamhet.

Utbildningen är på heltid, ges på engelska och är under de tre första terminerna förlagd till campus i Sundsvall. Den fjärde och sista terminen är det möjligt att vistas på annan ort, med undantag för obligatorisk möten på campus med handledare.

Medborgare och permanent bosatta inom den Europeiska Unionen och i medlemsländer inom EEA är befriade från terminsavgift.

För ytterligare information om ansökningskrav och deadlines till masterutbildningen, samt för information om grundutbildningen, gå till vår webbsida: www.photojournalismsweden.se

För att söka, gå till:

Kontaktpersoner:

Professor John Kimmich-Javier, ämnesansvarig för bildjournalistik, (john.kimmich@miun.se)
Mobil: 070/ 207 8021

Maria Nilsson, Fil. dr. och lektor i bildjournalistik och journalistik, (maria.nilsson@miun.se) Mobil: 070/320 2103

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden