lördag 23 januari 2010

Över 5000 bilder...


Idag berättar vår chefredaktör Daniel på förstasidan att Sydsvenskan skänker 250.000 kr till Haiti.
I samband med det har vi 4 sidor med bilder från Haiti. Frennesson har under 3 dagar sökt igenom över 5000 bilder.
Igår la scanpix ut Paul Hansens bilder och helt plötsligt höjdes allt ett snäpp, sa Frennesson. Vi köpte några knäpp och använde dom.
Klicka gärna på bilderna så ser du det hela större.

4 kommentarer:

Martin von Krogh sa...

Vem har tagit bilderna? Uppslaget är fantastiskt.

Niklas Larsson sa...

Hur kommer det sig att Sydsvenskan som satsar på bilder, och har en sån duktig bildredaktion, inte har åkt dit med egen fotograf? De flesta andra tidningar har ju egna fotografer på plats. Aftonbladet har tom tre om man räknar Mattias Carlsson, som numera är reporter. Det var tom på vippen att DI, som ju är en affärstidning i första hand, skickade dit mig och en reporter häromdan... Väldigt bra Haitiuppslag för övrigt! Som så mycket annat bra ni publicerar i, enligt mig, Sveriges bästa tidning när det gäller bildjournalistik. /Niklas L

Anonym sa...

Hej Martin
Tack, de stora bilderna har Paul Hansen tagit och resten har AP hjälpt oss med.

Hej Niklas
Jag tror det har med ekonomi att göra, inget annat.
Tiden nu är kanske inte den svåraste att få tag i bra bilder heller. Kanske man ska tänka som så när man jobbar på en mindre tidning att åka dit om 2-3 månader och se hur det går där då när den stora mediastormen har dragit vidare till nästa katastrof, jag vet inte.
Vi får se hur det blir.
Tack annars och hoppas allt är bra med dig. Jag spikade ditt namn som det mest säkra i ÅB men så var du inte med, vad hände? Var det taget förra året kanske? Må väl.

/LarsD

Anonym sa...

Kul att du trodde på mig, det gjorde tydligen inte juryn... Bilderna är tagna mellan 2007 och 2009 så det jag hade skickat in dem. Dock bantade jag ner det från 30 till 15 bilder, och det är ganska svårt att få en bra bredd på ett över två år långt rep i 15 bilder. Kul att du och flera andra från Sydis är nominerade! Grattis! Ses i Örebro, då bjuder jag på en öl.

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden