lördag 2 februari 2013

Nynominerad (Ciprian Gorga)



Ciprian Gorga är också nominerad till Årets Bild.


Du är nominerad till Årets Bild för första gången.
Grattis!
Tack så mycket!

Hur tog du beskedet?
Jag befann mig hemma och rensade i förrådet allt skräp som skulle till återvinningen när jag fick ett sms från fotografen Erik Abel. Sen sprang jag till datorn för att verkligen se att det var sant. 

Vad tror du själv att du kommer få pris för?
Jag tror att jag får pris för mitt bildspel om André, som kände ganska tidigt i sin barndom att han tillhörde fel kön. Jag fick möjlighet att följa honom under hela processen med könskorigeringen, ett arbete som tog tre år. 

Är det gjort på ”vanlig” arbetstid?
Den är gjort på vanlig frilans arbetstid, vilket innebär dagtid, kvällar och helger. Jag hade aldrig kunnat ägna så mycket tid för det här projektet om jag hade varit anställd. Samtidigt var jag medveten att jag inte skulle få betalt för det mesta av tiden. Min morot var Årets Bild tävlingen. Att ta emot ett pris i mars kommer vara min belöning för tiden jag har lagt ner. 

Hur firade din omgivning/tidning/byrå dig?
Det kom in många gratulationer på sms och Facebook från vänner och bekanta. Nu väntar jag på att journalisten Kristin Helgesson Svenske ska komma hem från USA. Hon och jag har följt André under en lång tid så vi får fira med en flaska vin.  

Kommer du till Trollhättan i Mars?
Självklart! Det är första gången som jag kommer till Årets Bild-arrangemanget. Det ska bli spännande och roligt att få uppleva det. 



Foto: Ciprian Gorga

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden