tisdag 9 november 2010

Bildval?


Foto: Linda Axelsson/Sydsvenskan

Som du ser lite längre ner valde vi en bild från torget som Linda Axelsson tagit.
Jag var inne igår genom datorn och såg den på sidorna. Det var något oväntat och inte det väntade.
Visste att det skulle bli diskussioner om det i dag internt.
Vad tycker du, gjorde vi rätt? Gjorde vi fel?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bilden är bra, men kanske lite för oväntad, väldigt lite MFF över den, kunde lika gärna varit från nyårsafton, men det är kul att man vågar ta ngt. annorlunda, men tror nog att läsarna i Malmö skulle vilja se mer av sin idoler i MFF, det är ju ändå under sporten det ligger. Hoppas fler kommer med synpunkter, detta är intressant, speciellt när du som bildchef på en oerhört framåt tidning tar upp det.

Jonas sa...

Hur bra som helst, om ni bara kör på i samma spår så rycks man aldrig med i tidningen och förväntar sig aldrig något roligt och intressant. Roligt dessutom att Linda hade tid och vågade göra något annat av jobbet den kvällen, för hur många supporter bilder behöver ni egentligen?

Må gott! J

Christian Andersson sa...

Tycker att det var ett bra bildval, som en del i en helhet funkar den fint. Tycker att den skapar en stämning som når lite längre, eller åtminstone träffar på ett annat vis, än bilder på fulla supportrar. Även om fulla supportrar också måste få sin beskärda del av pappret...
/Christian

Anonym sa...

Jag tycker att den funkar jättebra, otroligt stämningsfull, lite "gotisk" känsla. Hela tidningen verkade ju ändå vara rätt full med MFF och deras supportrar så jag tror att läsarna förstår ändå. Den här bilden kan dessutom locka dem som inte är intresserade av fotboll, det är säkert några stycken även i Malmö:)
Lotta

Anonym sa...

Fantastiskt bra bild. Supporter/ bollsparkare som jublar har vi redan sett alldeles för många utav. Ett stort problem vi denna typen av händelser är att det är så få bilder som berättar något mera än det vi redan vet.
Att Malmö vann.
Reflexmässigt tycker många att man då måste ha bilder på fotbollsspelare eller supporters som jublar istället för att fundera på om man kan förmedla något mera med de bilder som publiceras. Dessutom har ni redan minst 3 st jubelbilder. Lindas bild tillför något extra och ger även en bild med lite distans till detta jippo.

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden