måndag 24 januari 2011

Nominerad! Robert Henriksson



Robert Henriksson är en bra kille. Han brinner för fotografiet och han jobbar på att få bort den där tråkiga attityden som har funnits i vår värld ett tag. Han är glad och positiv vilket gör att man lätt gillar honom. Förra året gifte han sig och blev också nominerad alltså.

Grattis till nomineringen!
- Tack bildspelskungen, bloggkungen och allt annat du är kung på!

Åhh, jag bugar och bockar!
Tack.
Vilken eller vilka bilder tror du det handlar om?
- Jag hoppas att det är ett projekt som jag gjort under hösten för DN, det publiceras om några veckor så jag kan inte berätta vad det handlar om än. Men det förtjänas att uppmärksammas, inte för min skull alltså, utan för projektets skull. Det är det projekt jag brunnit mest för av alla jag gjort.


Foto: Robert Henriksson/DN

Du börjar bli en räv på tävlingssammanhang, är det viktigt med fototävlingar?
- Jag tror det är viktigast för branschens skull, att vårt yrke uppmärksammas! Sen tycker jag det är roligt att se alla suveräna bilder och reportagen i sin helhet. Dom lever ju även kvar i många år genom tävlingen och då främst årets bild-boken och det är otroligt bra!

Vad brinner du mest för inom fotografin?
- När det gäller just mitt fotograferande så är kultur-jobben en klar favorit. Sen så tycker jag det är väldigt roligt att svenska fotografer som grupp hjälper varandra att bli bättre, oavsett om det är på redaktioner, frilanskontor eller det som nästan är roligast, att fotografer från olika redaktioner hjälper varandra! Det sistnämnda kanske inte händer så ofta innan publicering, men efteråt inför urval till tävlingar och portfolio så sker det, och det om något visar väl att vi hjälper varandra!


Foto: Robert Henriksson/DN

Vilket öga fotograferar du med?
- Båda!! Har ingen rutin på det här än.

Har du något på gång inför 2011 som du redan nu kan avslöja?
- Nej, eller det blir att fortsätta på mitt projekt, som jag hoppas kunna fortsätta med i en massa år. Sen har fotografen Jimmy Wixtröm lovat mig att testa ett stunt från Jackass. Vi har en varsin sele med en bungyjump-lina mellan oss, sen hoppar han från en bro och jag står kvar där uppe och försöker hålla emot.

Hur länge blir du kvar på DN?
- Just nu är kontraktet till 6 feb, men jag hoppas såklart att det blir förlängt, jag trivs otroligt bra här!

Hur reagerade DN när ni var så många nominerade?
- Jag var ledig förra veckan men nu på morgonen har det redan kommit fram ett par stycken och gratulerat. Men det är detta som jag nämnde i ett annat svar,att vi hjälper varandra. DN´s fotoredaktion är extremt duktiga på att ge varandra tid för diskussion och bildurval. Oavsett om det gäller en singelbild eller reportage. När Anette Nantell gjorde reportaget till första DN Världen så tror jag att nästan alla fotografer gav sina synpunkter och tips. Vi har nämligen en fotovägg där vi sätter upp aktuella reportage och då kan de andra hjälpa till. Så för att svara på frågan: Det blev ett kollektivt glädjerus :) Speciellt eftersom DN hade fem stycken nominerade!

Tack så mycket för hjälpen och lycka till i Norrköping, jag hoppas på det bästa för din skull.


Foto: Robert Henriksson/DN


Robert med någon artist. Robert till vänster.

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden