lördag 9 maj 2009

Bombay flying club.

Du som vågar missa detta är ju rent dum i huvudet.
Allt med Canon 5D markII.
Jovars.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Starka bilder.

Anonym sa...

Säger ju det, rörligt som gäller! ; )

Kaffemasen

Lars D sa...

Haha, ja det säger du alltid.
Må väl.

/ LarsD

Jenny Maria sa...

Påfört korn eller har Mark II det kornutsendet i sig?

Claes T sa...

Bilderna är bra, men reportaget tycker jag inte om. Helt enkelt därför att de missar att presentera fakta, faktiskt hela grejen och själva problemet. Istället skildrar man några personers öden, och i historien om den försvunna flickan insinueras det att hon föll ner i ett hål, men hon kunde lika gärna blivit bortförd. Det är långt många fler människor som berörs än de som stjäl kol.
Att man missar fakta är synd, eftersom bränder i kol är ett globalt problem som behöver uppmärksammas, och rena, hårda, verkliga fakta är långt mer spektakulära. När Geological Society of America 2007 gav ut sin första bok i ämnet skrev man i pressmeddelandet:
”In spite of the human suffering and environmental dangers they cause around the world, naturally burning coal fires and coal fires ignited by human activities receive little attention from the media, compared to other environmental catastrophes. Unfortunately, few university geoscience curricula devote time to the study of these fires.”
Tråkigt att när väl någon tar upp problemet så missar man målet.

Poul Madsen sa...

"Istället skildrar man några personers öden, och i historien om den försvunna flickan insinueras det att hon föll ner i ett hål, men hon kunde lika gärna blivit bortförd"

@Claes

Tror du vi/casen lyver i historien ? Hvis du stiller spørgsmålstegn ved troværdigheden af vores historie, så kan du jo stille spørgsmålstegn til hvad som helst...

Ang. fakta så er der på websitet link til Greenpeace Rapporten "The True Cost of Coal" :

http://www.greenpeace.org/international/press/reports/cost-of-coal

Men det er vel også løgn... ?

Du kan ikke servere tørre fakta i en multimedie-produktion. Det gider ingen at se. Hvis du derimod laver historien spædende og visuelt flot, så har du en chance for at få dit budskab ud og for at publikum vil se det hele.

Jeg tror at de fleste normale mennesker forstår pointen når de ser videoen. Sidst men ikke mindst så tror jeg netop at der kan komme en interesse for det her problem og at det kan få "attention" - men først når folk har set, hvad det handler om.

Vores opgave er ikke at fortælle kedelige historier og vise tørre tal og grafer. Vi skal derimod skabe opmærksomhed om nogle af de usynlige ting som foregår rundt omkring i verden på en troværdig og sober måde- og med respekt for de mennesker som deler deres historier med os.

@Jenny Maria

Bilder er ikke påført korn, men iso/digital støj kan have noget at gøre med det "kornede" look.

Mvh. Poul Madsen / fotograf og multimedie producer i BFC.

Claes T sa...

@Poul
Nej, jag tror inte att ni ljuger i er historia, och det har jag aldrig påstått. Vad jag menar är att problemet i verkligheten är större än vad som framgår av er produktion.
Det intrycket jag får när jag ser bildspelet är att de människor som lever mitt i gruvområdet är de drabbade, men i verkligheten är mångfalt fler. Jag tycker också att det finns en otydlighet när många bilder visar att man eldar/rostar kol men att den ständigt pågående branden som sker under mark inte visas eller förklaras på ett tydligt sätt. Då kan det missuppfattas att det är den eldningen/rostningen som orsakar de stora problemen. Jag saknar också en koppling till den globala problematiken, kolbränder försiggår åtminstone i Kina, Indonesien, USA, Kanada, Tyskland, och Nya Zealand. Jag är väl medveten om att tidsutrymmet är begränsat och att man inte kan belysa alla aspekter, och tråkiga grafer är inte det jag efterlyser. Som du själv skriver kan detta vara ett sätt att väcka uppmärksamhet kring problemet, och det var precis det GSA efterlyste i sitt pressmeddelande, men min uppfattning är att faktavinklingen skulle varit annorlunda. Med all respekt för att ni varit på plats och jag inte varit det så tror jag ändå att det inte gjort berättelsen tråkigare, snarare tvärtom.

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden