onsdag 27 maj 2009

Nu har Canon fixat det


Nu går det att filma med fast bländare.
Ladda hem din firmware här.

5 kommentarer:

Pierre sa...

Hm, jag hittar bara 1.07 där, den som kom tidigare i år.

Lars D sa...

Jo, det är nog rätt. Såhär skriver dom:

Canon meddelar i dag att man kommer att släppa en uppdatering av den fasta programvaran i EOS 5D Mark II så att användarna kan styra exponeringen manuellt när de filmar. Den nya fasta programvaran kommer att vara tillgänglig för hämtning den 2 juni 2009 på Canon Europas supportwebbplats.

Efter introduktionen av EOS 5D Mark II i september 2008 har Canons forsknings- och utvecklingsgrupp tagit till sig feedback från kunderna och utvecklat tillägg till filminspelningsfunktionerna i kameran.

I och med uppdateringen av den fasta programvaran kommer EOS 5D Mark II-användare att kunna uppnå ännu bättre videoresultat med hjälp av kameran, och de kommer att få tillgång till följande manuella kontroller när de filmar:

fullständigt val av bländare
ISO-värde: automatiskt, 100-6400 eller H1
slutartider: 1/30-1/4000 sek.
EOS 5D Mark II har funktioner för HD-filmer i en avancerad kamera med en upplösning på 21,1 megapixels, vilket ger nya möjligheter för fotojournalister och nyhetsfotografer. Sedan introduktionen har kameran funnit sin väg till fotoproffs inom olika områden, allt från studio- och bröllopsfotografer till natur- och resefotografer. Nu, efter feedback från kunder, har Canon förbättrat funktionaliteten för professionella videofilmer och gett tillgång till ytterligare möjligheter i EOS 5D Mark II för både filmare och fotografer.
Uppdateringen går att ladda hem via denna länk:

http://web.canon.jp/imaging/eosd-e.html

Henrik sa...

Det låter fint. Men kan man verkligen fortfarande inte ladda över bilderna till CS3 via camera raw?

Pierre sa...

Låter fantastiskt bra! Nu saknar jag bara en möjlighet att kontrollera ljudet manuellt... :-)

UNOS sa...

Jaha, så det finns dom som fortfarande använder Canon... Ni kan inte vara lyckliga....

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden