torsdag 26 mars 2009

Daniel Nilsson


Daniel Nilsson bloggar också.
Om jag själv tolkar inläggen rätt så är det egentligen ingen som vill hänga Magnus.
Det är ÅB som är boven i dramat men det går på något vis ut över Magnus.
Förra året fick Kalle mycket mer pisk för sin rökbild.
Det är synd att det alltid blir så. Är det något som är arg på Stig Norling?
Någon tycker att DN,s bildbehandling är värre och det är där debatten borde vara.
Vill du läsa min inlägg om det så hittar du dom här och här.
Diska DN!

2 kommentarer:

Reportagebild sa...

Håller med. Det är synd för dom fotografer som råkar hamna i korselden. Det är som folk saknar förmågan att diskutera ämnet utan att ha konkreta bilder att hacka på.

Precis som du skriver så är det ju inte Magnus bilder som är problemet utan ÅB som milt uttryckt skickar dubbla signaler.

Mvh
Fredrik

Lars Dafgård sa...

Instämmer Lars Dareberg, jag skrev ett inlägg här på din blogg angående ÅB och alla regler som tänjs och ändras under loppets gång. Inget ont om Magnus. Det är som sagt ÅB som är min bov. Jag är själv för nyskapande och nya infallsvinklar inom pressfoto. Men när det gäller tävlingar så blir det ju svårt att veta hur man ska ta sig till. Självklart så måste man ju se till sig själv och sina egna gränser för vad man får göra och inte. (syftar på PS) När jag ser vissa vinnarbilder så är de mycket hårdare kopierade än vad jag vågade göra med mina bidrag. Man är ju livrädd för att hamna i samma situation som Kalle. Jag har ingen lösning på det här problemet, men det är nog dags att vidga regler och gränser (bara de gäller för alla). Annars kommer detta problem att kvarstå.
Jag tycker att det är mycket bra att denna debatt har blommat upp (igen). Kan komma mycket bra ur den. Svenskt pressfoto har kommit långt, det har vi verkligen sett i alla tävlingar i år. Det är skitkul. På det sättet blir man peppad att fotografera ännu mer, ännu bättre. Nu ska jag försöka se till att en "bonntidning" som Falukuriren är med på podiet nästa år. God helg.

Mvh Lars Dafgård.

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden