torsdag 22 juli 2010

2001-03-26



Kolla på mannen bakom stolpen. Vad gör han där och vad han glor.
Den här bilden tog jag i Moldavien. Jag var där på landskamp i fotboll. Jag vet inte hur många matcher jag sett. Jag vet inte hur många länder jag sett tack vare landslaget i fotboll. Moldavien är ett av dom.
Eller sett förresten. Oftast hinner man inte se så mycket mer än fotbollsarenor, träningsanläggningar och badtofflor i hotellfoajéer.
Men det är ändå roligt. Igår på jobbet satt vi i ganska vanlig ordning och snackade nostalgi. Jag och Frennesson mindes matcher som börjat så sent så när man hade räknat ut framkallningstid, fixtid och torkning gjorde att man bara kunde fotografera 5 minuter av matchen innan man var tvungen att rusa iväg och börja den processen. Eller man, det kunde lika gärna vara en kvinna men det där "man" är ju som ett konstigt begrepp. Okej, du fattar. Jag går vidare.
I Moldavien körde jag digitalt och det underlättade ju någon otroligt mycket. Men då var det ju detta med att få hem bilder också.
Koppla upp sig. Min röda telefon på rummet var utesluten, man (eller jag) skickade via mobiltelefonen som också var en grym utveckling i rätt riktigt för oss fotografer som var ute på fältet.
Den röda telefonen på rummet ringde hela tiden och frågade mig om jag ville köpa, ja vad säger man, sex.
Nej tack, blev svaret innan jag drog ur jacket helt. Det ringde dygnet runt så nattsömnen kunde bli svår.
Matchen började och det snöade och det var så kallt så kallt. Jag satt i svenskarnas lilla avbytarbås och sände mina bilder efter matchen och någon av spelarna hade glömt sin mössa. Okej, det är nog att ta i men jag minns hur skönt det var att dra på sig den där varma mössan. Det var inte räddningen direkt alltså men skönt var det.
Ja, jag tog den.
Adidas var det och det var svenska fotbollsslandslagets. Jag vet. Galet kanske men det blev min favoritmössa.
Nu är den borta såklart.
Förlåt, SFF.

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden