lördag 31 mars 2012

Tranor


Foto: IDK

Idag har vi som jag skrev igår en bild av IDK som bilden, bilden.
Av någon anledning får jag bara upp den som lite lågupplöst så jag ger er den rätta versionen här ovan.
Såhär ser det ut i tidningen men med rätt upplösning alltså.



På A2 har vår nyhetschef Jonas Nyrén gjort en intervu med IDK och jag lånar den texten till bloggen och den ser ut såhär:

Hallå där...
…Ingemar D Kristiansen, Sydsvenskans fotograf, som satt 16 timmar i ett gömsle intill Hornborgasjön häromdagen.
Varför så länge, när hela sjön är full av tranor?
– Hade jag lämnat gömslet så hade nog alla tranor och andra fåglar lämnat sjön. Efter det hade jag haft hundratals fågelskådare som inte hade tyckt om mig speciellt mycket. Länsstyrelsen i Västra Götaland har sex gömslen för fotografering som man hyr ut. De är väldigt eftertraktade.
Sitter man där så sitter man mitt bland tranorna. Jag kunde följa tranor som inte var längre bort än tjugo meter ifrån mig. Priset man får betala är att krypa in i gömslet senast halv fem på morgonen och släppas ut runt halv nio på kvällen. Den som lämnar gömslet får böta 2000 kronor och blir portad i tre år.
Beskriv ditt krypin.
– Det var inte stort. 90 cm brett och ståhöjd på runt 1,3 meter. Dessutom behöver man ha plats med egen utrustning som stativ, kameror, sittpall och mat. Det fanns en latrintunna om man behövde det. Men jag fastar alltid dygnet innan jag sitter i gömsle så jag klarar mig.
Var på kroppen har du ondast efteråt?
– Jag är öm i knän, rygg och ända.
Var det värt insatsen?
– Det var helt klart värt det, även om det aldrig kan bli samma spänning som när jag sitter ute i skogen och väntar. Då vet jag aldrig vad som kan dyka upp. Vid sjön fanns det ju tranor, svanar och gäss mest hela tiden.
Se Ingemar D Kristiansens bästa tranbild på sidan A18

Inga kommentarer:

Om mig

Malmö, Skåne, Sweden